Saturday, 18 June 2011

Harap-harap x....

Hey guys!!!.. hrm... hari nie mahu cerita pasal a'a dan sakit kepala..hrm.. sakit kepala nie a'a dah alami sejak masuk skola menengah.. jumpa doktor pown dah.. tapi sume jawapan doktar berbeza.. ok.. first time jmpe doktar time awal-awl msuk skola mengah dalam tgkatan 2 mcm tue... pg la jumpe doktar.. cek punyer cek.. doktar ckp sakit kepala biase je.. kalo biase..thn ok la.. pastue naik form 3 makin kerap plak.. jmpe doktar n still jawapn yg sama... dah makan ubat tapi sakit kepala x hilang-hilang jugak.. form 4 alhamdulillah dpt tawaran masuk teknik kat melaka.. makin jauh dari mak abah.. benda same jgk jadi.. sakit sakit dan terus sakit kepala.. form 4 g cek kat hospital melaka warden hantar.. jawapan nyer.. "adik nie mgkan asma.." erk???.. asma pulak... ada kene mengena ke???.. pastue pg cek akhir2 tahun doktar cakap gastrik plak.. aduh!!! ape nie.. cek la betul-betul!!!.. form 5.. nie rasenyer palik teruk kene cek.. time tue percubaan SPM paper pertanian.. mmg dah x larat sngt.. sakit kepala.. sebelum msk dewan dah muntah-muntah.. pastue msk dewan... jawb x sampai 10 soalan.. pg tandas balik.. dan muntah.. pastue ckp kat cikgu nak g hospital.. sampai sana.. 3 kali kene cucuk nak amek darah.. first cucuk abg tue ckp x dpt darah so kene cuck lg skali.. dah 2 kali cucuk.. dah dpat darah.. pastue x sampai berape minit abg tue pggil balik dan..dan cakap macam nie.. "adik..  result darah td rosak la..so, kita akan amek darah balik".. wow!! sakit!!!!.. macam nak pgsan...huhuhuhu.. dah habis sume benda alah tue dibuat.. doktar cakap.. a'a tensen.. dey!!.. ape nie.. ok la.. if tensen time tue boleh di terima la sikit.. now dah habis skola dah pown still sakit kepala.. aik???... x kan tensen lg kowt.. hrmm... jadi i decide mencari maklumat sikit tentag sakit kepala nie... ok.. a'a carik pasal barah otak.. eceh.. mana la taw kan.. just baca je... 

Tanda-tanda tumor otak...

1)  sakit kepala yang teruk terutamanya di sebelah pagi berbndg tengahari..(tapi ada yg mengatakan fakta ini tidak boleh diterima)

2)  sakit kepala yang berterusan diikuti dengan rase loya dan muntah

3)  sakit kepala yang menjadi semakin teruk apabila bersin, batuk dan menunduk

4)  perubahan tingkah laku seperti bersikap 'tidak apa'. hilang ingatan, hilang tumpuan dan kekeliruan..

hrm.. tanda-tanda yg pertama dan yang kedua a'a alami..mgkn ke a'a sakit yg serius???.. jumpe doktar???.. dah malas sebenrnya di sebbkan alasan yg berbeza-beza dan doktar yg cek mcm nak x nak.. jadi.. hrm.. x taw la apa nak ckap...  jumpe doktar wat habis duet je kalo doktarnya nak x nak cek.. cek x sampai 10 mint dah sah kan org tue sakit apa.. tue je la kowt nak cite.. hehhe.. harap-harap bukan 1 sakit yng serius.. chow...


2 comments:

  1. insyaallah xde, take care....

    ReplyDelete
  2. mira still slalu skt kepala.. asyik nak ngs je.... =( skit..

    ReplyDelete